6 Ocak 2012 Cuma

kırmızı "Eş"

"Bu Zamanın Sabrı" nda altını çizdiğim çok yer oldu, hepsi üzerinde uzun durulsa yeridir. Ancak bugün "Eş" ile ilgili konuya değinince hepsinin önüne geçti tabi.)

Yazar "Hoca Eşi" olmaktan bahsediyor, onun özelliklerini anlatıyor. Şöyle ki "Hoca eşi ya eşinin bütün emeklerinin ortağı olacak ve eşine yazılan her ecirden pay alacak, ya da eşinin ayağı altındaki engellerden bir olarak yaşayacaktır. Eşini Allah'a adanmış bir ömrün sahibi, yarın iftihar edilecek amellerin peşinde biri olarak görmesi, eşine karşı anlayışlı olmasını, elinden gelen her hususta einin destekçisi olmasını sağlayacaktır.

Bu onun eşine karşı eşlik görevinden çocuklarına karşı ortaya çıkabilecek eksikliklerde açığı kapatmaya kadar pek çok alanda görülebilir. Hatta eşinin moral kaynağı olması bile çok önemli bir husustur. Bu, o eş için bir tür alim olmak, dava adamı olmaktır. Hatta Hadice olmaktır. "Korma, Allah seni mahçup etmez.!" diyen bir eşten daha değerli bir destekçi olabilir mi? Böyle bir eş unutulmaz eştir. Onun adı tarihe mal edilmeye layıktır."

Eyvallah.
Çocuklara ilişkin yazıyı da abilal büyüyünce ekleriz.
Mübarek ailemiz inşallah.

1 yorum:

  1. "Alimlerin çocuklarına neti neden yaptıklarını anlatmadan sadece yapmamalarını söylemeleri aynı zamanda yapamadıklarından dolayı özenti ve kompeks duyguları taşadıkları faaliyetlerin alternatiflerini oluşturmamış olmaları çocuk dünyasında babayı, babanın kurallarını ve babanın hayatını baskıcı, sıkıcı, renksiz ve heyecansız bir hayat olarak kodlanmasına sebep olur."
    Ooo! Çok vahim, kırmızı bir şeyler yapmamız lazım .)

    YanıtlaSil

.